Arbetsprov: Ta hand om ditt egna arbetsprov

April 11, 2013 av Richard

Allmänt

Manisk backend-utvecklare med känsla för vacker kod? Då har vi något för dig. För att kunna ansöka till detta jobb behöver du nämligen hjälpa oss hantera ansökningar till detta jobb.

Case för arbetsprovet

Ett ungt hungrigt företag som har roligt, bygger en tjänst som användarna älskar och som räknar med mer än en miljard transaktioner under nästa år växer så det knakar. Företaget är i starkt behov av att anställa en backend-utvecklare och lägger ut en annons som de hoppas att någon ska nappa på.

Vi antar att företaget får in exakt n stycken ansökningar – ett realistiskt antagande – för något värde av n. Låt oss vidare, något mindre realistiskt, anta att samtliga ansökningar ser ut på följande vis:

“Hej, jag är kvalificerad för detta arbete i en utsträckning som kan representeras av ett reellt tal mellan 0 och 1, där 0 betyder ‘fullständigt okvalificerad’ och 1 betyder ‘fullständigt kvalificerad’. Jag kommer inte berätta vad detta tal är förrän under intervjun.

Jag kommer gärna på en intervju snarast och kräver besked på plats. Om jag vid det tillfället erbjuds anställning kommer jag omedelbart att tacka ja. Om jag däremot inte erbjuds anställning har ni för all framtid försummat möjligheten att anställa mig.

För övrigt anser jag att katter borde styra världen.

Mvh [Personens namn]“

Företaget kan bara avsätta en person till att intervjua kandidater, så de måste hålla n sekventiella intervjuer. Hur gör företaget för att maximera sina chanser att anställa den bästa personen?

***

Skicka svar och CV till jobb@smsgrupp.se så tar vi resten därifrån. Kom ihåg att intressanta men felaktiga lösningsförslag är bättre än inget svar alls.

PS. För omtänksam behandling av din ansökan, bifoga katt samt GitHub-konto eller annan sample-kod.

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar